SWIPE
Provided servicesBriefProcessFinal rendersProject teamClient testimonial

BOILER HOUSE

15 luxury apartments including two characterful, light-filled penthouses and seven double-storey lofts — are the new heartbeat of a former Alphington paper mill and now an equally important part of the legacy of the YarraBend community.

Location: Alphington, Melbourne, Australia

Partner: GLENVILL

This architecture visualization project aims to communicate the ideas of continuity of generations to the target audience. We have teamed up with GLENVILL to create beautiful 3D renderings using a variety of tools to ensure the authenticity of the landscape and portray the building as a transformation of a historic building into a new breath of time.

15 luxury apartments including two characterful, light-filled penthouses and seven double-storey lofts — are the new heartbeat of a former Alphington paper mill and now an equally important part of the legacy of the YarraBend community. Our partners have respectfully rethought the vision of a historic 1920s building. Paying tribute to history, Boiler House connects occupants to an exciting past and tells the story of a bold pursuit of progress like a silk thread.

For decades, the iconic chimney has risen above the skyline of the area, and the special style of materials has created a special atmosphere of this place. Residents will be able to experience the rich history of this place, embodied in the new design. Heritage elements, including the original façade and motif, will be preserved, while the iconic red brick chimney will be reconstructed.

This industrial shade sets the whole style of the project. There will be a lot of black steelwork, lots of glazing and red brickwork to pay homage to this history. Each apartment will have unique views, some overlooking Heritage Park or through to the Yarra River parklands. Boiler House is only 60 meters from the river, but obviously not just a fantastic place on the river, but this place has a beautiful backstory.

For our partners, it was more important than ever to give customers a clear idea of how the transformed space will look like. Lucky for us, GLENVILL has a history of pushing the boundaries, honoring a building's heritage through materials, color palette and design.

Services we provided

  • Remodeling
  • Setting whitecards 
  • Research of materials
  • Visualization of exterior and interior

The brief

Our goal was to prepare 10 visualization renders for partners that would most accurately show the atmosphere and heritage of the area. An important aspect was to show that the Boiler House remains tangible throughout, carefully referencing the materials, shades and shapes of historic buildings. We also paid close attention to the demonstration of local landscapes and the harmonious ensemble of Boiler House with local buildings.

The process

Preparatory stage / Whitecards

The studio team designed a set of whitecards to showcase the best views of the Boiler House in the context of the area.

Artistical part / Color preview

It was exciting for us to make a side of references that flawlessly portray the idea of a new legacy that will connect the past with the future. We carefully selected materials for visualization — this is an important aspect for the overall understanding of the values of the project and its general perception.

Corrections

At this stage, we harmonized the result obtained. We worked on the visualization landscape in detail, focusing on local features. We offered several options for approaches to display an industrial yet elegant aesthetic.

Final renders

Project team

Vlad Kirichenko
Project manager
Alina Kandibolotska
Chief operating officer
Eugene Ivashkiv
Art Director
Vladislav But
Senior Artist
Alexandra Petrenko
Senior Artist

Client testimonial

Bronwyn Rayner

Thank you! We are all happy with the renders.

 

Next case study
TRIGG